torsdag den 15. oktober 2015

Jeg har bagt i dag ...

Jeg har simpelthen bagt i dag. Jep, bagt. Hjemmebagte boller. Det sker altså virkelig sjældent - vi taler med års mellemrum. Jeg bager kage et par gange om året, når der er fødselsdage - ellers ikke, og boller er det ihvertfald et par år siden jeg har bagt sidst. Og det er egentlig noget pjat, for jeg kan faktisk ret godt lide at bage - det glemmer jeg bare indtil jeg igen står midt i det, så husker jeg pludselig hvor hyggeligt jeg faktisk synes det er.


Men altså, det skal jo også spises - og vi egner os ikke til at have hjemmebag i huset hele tiden. 

Men den anden dag kom vi pludselig til at tale om hjemmebagte boller - og så fik jeg lyst til at bage nogen. Nu har vi 42 stk. til køling ude på køkkenbordet. Så er der til morgenmad i weekenden og til at kæresten kan få med på arbejde. 

Jeg fik engang en rigtig god bolle opskrift (ja, undskyld men det kan umuligt kun være i mit hoved det lyder forkert) ... Nå men det fik jeg altså - en opskrift på nogle virkelig gode hjemmebagte boller. Jeg fik den af min søster, så nu hedder de "søsters boller" her i huset. Hun fik den af sin tidligere svigermor ... men sådan er det jo med gode opskrifter, de skal deles. 

Sagen er at jeg som udgangspunkt ville have fulgt den opskrift i dag, men så cyklede jeg i Rema1000 for at handle, og ved I havd, de havde altså sådan nogle poser med mel til "hjemmebagte boller".  
En melblanding hvor man kun selv skulle tilsætte gær (som ovenikøbet fulgte med) og vand ... Sådan en blanding kostede kun sølle 10 kr. så jeg nappede altså to af dem og en pose græskarkerner til at hælde i - vi vil nemlig gerne have kerner i vores boller. Det mætter lidt mere, gør dem ekstra svampede, og at de virker knapt så fødselsdags-agtige. 


Hjemme igen hældte jeg den ene blanding i en skål, tilsatte gær og vand - og græskarkerner - og så æltede jeg løs og formede nogle fine, lidt rustikke boller. Det var ganske bevidst at de blev "rustikke", jeg kan nemlig bedst lide ikke alt for glatte og perfekte boller, så ligner de netop fødselsdagsboller, og det var jo ikke meningen. 

Til hævning med dem - og igang med næste portion. Her tilsatte jeg rugkerner og hørfrø - noget jeg allerede havde "på lager" fra en dag jeg lavede hjemmelavet granola ... Ælte ælte, forme, hæve, bage ... Jeg penslede bollerne med vand inden de kom i ovnen, og så pyntede jeg dem (de fleste af dem ihvertfald) med revet ost. Det gør man i den der opskrift jeg fik fra min søster, så det gjorde "man" også lige her. Og de er altså blevet rigtig gode hvis jeg selv skal sige det :-) 
Har prøvesmagt en af hver, og i aften skal vi hygge med hjemmebagte boller til "Familien fra Bryggen" - så bliver sådan en torsdag aften da ikke meget bedre ... 

   Peek-a-boo ...






Ingen kommentarer:

Send en kommentar